Netanyahu bekrefter angrep mot Damaskus

Statsminister Benjamin Netanyahu erkjenner at Israel sto bak fredagens angrep mot mål ved den internasjonale flyplassen i Syrias hovedstad Damaskus.
Statsminister Benjamin Netanyahu erkjenner at Israel sto bak fredagens angrep mot mål ved den internasjonale flyplassen i Syrias hovedstad Damaskus. Foto: Abir Sultan / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Benjamin Netanyahu bekrefter at israelske kampfly sto bak fredagens angrep mot mål ved den internasjonale flyplassen i Syrias hovedstad Damaskus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet var rettet mot en lagerbygning som ifølge Netanyahu inneholdt iranske våpen, og det ble ikke meldt om drepte eller sårede.

– Bare i løpet av de siste 36 timene har flyvåpenet angrepet iranske lagerhus med iranske våpen ved den internasjonale flyplassen i Damaskus, sa Netanyahu under åpningen av et regjeringsmøte søndag.

– De siste angrepene viser at vi er mer bestemt enn noensinne på å aksjonere mot Iran i Syria, akkurat som lovet, la han til.

Det syriske nyhetsbyrået SANA meldte fredag at syrisk luftvern hadde skutt ned israelske missiler, men at en lagerbygning som tilhørte landets transportdepartement var blitt truffet i angrepet.

Forrige helg sa Netanyahu at Israel hadde angrepet Hizbollah og iranske mål hundrevis av ganger i Syria.