Zimbabwe innfører ny valuta

President Emmerson Mnangagwa forsøker å løse den økonomiske krisen i landet med å innføre en ny valuta. Foto: AP / NTB scanpix
President Emmerson Mnangagwa forsøker å løse den økonomiske krisen i landet med å innføre en ny valuta. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innen ett år skal Zimbabwe erstatte den amerikanske dollaren og andre valutaer med en ny valuta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Zimbabwes egen valuta ble skrinlagt for å stanse hyperinflasjonen i 2009, har folk brukt amerikanske dollar eller andre utenlandske valutaer for å handle.

Men mengden dollar har vært liten, og en ny valuta som ble innført for to år siden, har gjort lite for å bedre den økonomiske situasjonen i landet.

Lørdag sa finansminister Mtuli Ncube at myndighetene er godt i gang med arbeidet, og sa at alt vil være på plass innen 12 måneder.

Mangel på amerikansk dollar, som er den mest brukte i landet, har ført til at bedrifter har måttet stenge. De siste to månedene har landet hatt akutt mangel på importerte varer. I apotekene er det blant annet mangel på viktige medisiner. Det har også vært mangel på drivstoff, og lørdag økte prisen på drivstoff med 150 prosent, skriver Reuters.