Meny

Tulsi Gabbard vil bli USAs neste president

Tulsi Gabbard ønsker å bli USAs neste president. Hun er den første hindu og etniske samboer som er valgt inn i Kongressen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Demokrat og kongressmedlem Tulsi Gabbard sier hun vil utfordre Donald Trump og stiller som presidentkandidat ved neste års valg i USA.

– Jeg har bestemt meg for å stille som presidentkandidat og vil komme med en formell kunngjøring innen neste uke, sier Gabbard til CNN.

37 år gamle Gabbard representerer Hawaii i Kongressen, hvor hun sitter i utenrikskomiteen i Representantenes hus. Gabbard tjenestegjorde i Irak-krigen.

– Det er flere grunner til at jeg valgt å ta denne avgjørelsen. Det er mange utfordringer som det amerikanske folk står overfor som jeg er bekymret over og som jeg ønsker å løse, sier hun til kanalen, og nevner tilgang på helsehjelp, straffereformen og klimaendringer blant problemene.

2020 går amerikanerne til urnene for å stemme på landets neste president. Sittende president Donald Trump har tidligere varslet at han ønsker å stille til en ny periode.

(©NTB)

Populært