Medier: Syrisk luftvern skjøt ned israelske missiler i Damaskus

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syrias luftvern skjøt fredag kveld ned flere israelske missiler over Damaskus, ifølge det syriske nyhetsbyrået SANA. Israel skal ha truffet flere mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke meldt om skadde eller omkomne etter at israelske fly avfyrte flere missiler mot ulike mål i Damaskus fredag kveld, melder Syrias statlige nyhetsbyrå SANA, som siterer en kilde i militæret.

Ifølge nyhetsbyrået skjøt Syrias luftforsvarssystem ned de fleste av missilene, som de omtaler som «fiendtlige». Missiler skal ha blitt sluppet ved flyplassen i Damaskus og ødelagt en lagerbygning.

En talsmann for transportdepartementet opplyser til nyhetsbyrået at flytrafikken ikke har blitt rammet.

Hizbollahs TV-stasjon Al-Manar melder at angrepet var mer omfattende enn normalt. Ifølge den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) var luftangrepet også rettet mot Kisweh sør for Damaskus.

I Kisweh har både den libanesiske Hizbollah-militsen og iranske styrker våpendepoter. Noen av disse depotene ble ødelagt under angrepene, opplyser iranske tjenestemenn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Libanesere som bor i nærheten av den syriske grensen meldte fredag kveld at de kunne høre krigsfly i libanesisk luftrom kort tid før eksplosjoner ble hørt i den syriske hovedstaden.

Israel har tidligere uttalt at de ikke tolererer at Iran forsøker å etablere en permanent militærbase i Syria nå som krigen begynner å nærme seg slutten.