Meny

Trump dropper Davos-møte hvis nedstengningen fortsetter

USAs president Donald Trump sier han ikke vil dra til Verdens økonomiske forum dersom nedstengningen fortsetter. Foto: Jacquelyn Martin/AP/NTB scanpix. Foto: Evan Vucci / AP
USAs president Donald Trump sier han ikke vil delta på Verdens økonomiske forum i Sveits denne måneden hvis hans egen «shutdown» fortsetter, ifølge AFP.

I midten av desember opplyste Det hvite hus at Donald Trump vil delta på den internasjonale konferansen i Davos, som går av stabelen 22. til 25. januar.

Men torsdag uttalte presidenten at dersom nedstengningen, som trådte i kraft 22. desember i fjor da budsjettet ble blokkert av president selv, fortsetter, vil han ikke dra til Sveits.

Les også: Xi håper et møte mellom Kim og Trump vil gi resultater

Nedstengningen er et resultat av at Trump nekter å vedta noe budsjett som ikke inneholder 5,7 milliarder dollar til bygging av den omstridte grensemuren mot Mexico.

Pressesekretær Sarah Sanders i Det hvite hus opplyste i midten av desember at også Trumps datter Ivanka og utenriksminister Mike Pompeo er blant dem som skal delta. Det skal også Ivankas ektemann Jared Kushner, som er rådgiver for presidenten.

Les også: Demokratene kaller Trumps krise ved grensen for «fabrikkert»

Trump var til stede på Verdens økonomisk forum i Davos i fjor, tross hans kritikk av globalisering og internasjonalt samarbeid.

Populært