Mann pågrepet for å ha sendt mistenkelige pakker til ambassader i Australia

Brannvesenet setter opp sperringer foran det indiske og det franske konsulatet i Melbourne onsdag etter at konsulatene mottok pakker med «farlig materiale». Foto: AP / NTB scanpix
Brannvesenet setter opp sperringer foran det indiske og det franske konsulatet i Melbourne onsdag etter at konsulatene mottok pakker med «farlig materiale». Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 48 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha sendt 38 farlige pakker til konsulater og ambassader i Melbourne, Canberra og Sydney.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det føderale politiet i Australia skriver i en pressemelding at politiet mener mannen har sendt 38 pakker fra sitt hjem i Shepparton, en by i delstaten Victoria. Så langt har politiet funnet 29 av pakkene.

– Undersøkelser skal gjennomføres for å fastslå den nøyaktige sammensetningen av materialene i pakkene, skriver politiet.

Det er ukjent hva som var i pakkene. Onsdag ble flere ambassader og konsulater i Melbourne evakuert som følge av pakkene, som ifølge politiet inneholdt «farlig materiale».

Mannen ble pågrepet i sitt hjem onsdag kveld. Torsdag morgen blir han framstilt for fengsling i en domstol i Melbourne. 48-åringen kan få ti års fengsel for det han er siktet for.