Trump stormet ut fra budsjettmøte med demokratene

VIDEO: Trump skal ha stormet ut av et budsjettmøte med Demokratene. – Trist, sa leder for Representantenes hus, Nancy Pelosi (D) etter møtet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump stormet ut fra et forhandlingsmøte om bevilgninger til grensemur etter at demokratene nok en gang unnlot å gi ham sin støtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Beklageligvis reiste presidenten seg og gikk ut. Han spurte Pelosi om hun vil støtte muren hans. Da hun sa nei, reiste han seg og gikk ut, sier Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, etter onsdagens feilslåtte budsjettmøte mellom Trump, Schumer og Nancy Pelosi, Demokratenes leder i Representantenes hus.

Ifølge Schumer slo også Trump i bordet før han forlot samtalene.

– Han slo på et vis i bordet og gikk. Nok en gang var vi vitne til et raserianfall fordi han ikke fikk det som han ville, sier Schumer.

– Det var svært, svært beklagelig, og etter min mening noe upassende for en president, sier Schumer. Pelosis ordvalg er «så trist».

Møtet fant sted bare få dager før føderalt ansatte skulle ha fått utbetalt lønn, noe de ikke får som følge av nedstengningen i offentlig sektor.

Les også: Trump: – En humanitær krise og sikkerhetskrise ved grensen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bortkastet tid

– Presidenten ser ikke ut til å la seg berøre av det. Det virker som om han tror de bare kan spørre pappaen sin om mer penger, men det kan de ikke, sier Pelosi.

– Fullstendig bortkastet tid, skrev Trump på Twitter etter møtet med Demokratenes to ledere i Kongressen.

Presidenten skriver at han spurte Pelosi om hun vil gi sin støtte til grensesikkerhet hvis han går med på å støtte et budsjettutkast som demokratene ønsker å få vedtatt.

– Jeg spurte om hva som kommer til å skje om 30 dager hvis jeg raskt får fortgang i ting, og om hun da kommer til å godkjenne grensesikkerhetstiltak som inkluderer mur eller stålbarriere. Nancy sa nei. Jeg sa farvel, ikke noe annet vil fungere!, skrev Trump etter det avbrutte møtet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langvarig

President Donald Trump taler direkte til folket fra Det ovale kontor i Det hvite hus. Foto: Carlos Barria / AP NTB scanpix Foto: NTB scanpix
President Donald Trump taler direkte til folket fra Det ovale kontor i Det hvite hus. Foto: Carlos Barria / AP NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Trump ønsker 5,7 milliarder dollar til å bygge en mur langs grensen mot Mexico. Demokratene mener en mur ikke vil utgjøre mye fra eller til for å håndtere problemene ved grensen. De anklager i stedet Trump for å innta en hard linje som har skapt humanitær krise.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forkant av onsdagens møte sa Trump til frammøtte journalister at nedstengningen i offentlig sektor vil vare så lenge det er nødvendig.

Den delvis nedstengningen er nå inne i sin 19. dag, den nest lengste såkalte shutdown noensinne.

Flere republikanske senatorer har tatt til orde for at statsapparatet bør gjenåpnes mens samtalene rundt grensemuren fortsetter.

Les også: Demokratene kaller Trumps krise ved grensen for «fabrikkert»

Demokrater varsler rettslige skritt hvis Trump omgår Kongressen

California-brannene

I en melding på Twitter tidlig onsdag truet Trump med å stanse videre krisebevilgninger til California etter de omfattende brannene, med mindre den demokrat-ledede delstaten «tar seg sammen, noe som er lite sannsynlig».

– Milliarder av dollar blir sendt til delstaten for å håndtere skogbranner, som – med riktig skogforvaltning – aldri burde ha funnet sted, skrev presidenten.

Trump mener dårlig forvaltning av skogene er årsak til fjorårets storbranner, der over 80 personer mistet livet. Demokrater i delstaten har vist til at klimaendringer har utgjort en stor faktor.

(VIDEO: Trump: – En humanitær krise og sikkerhetskrise ved grensen)