Meny

Voldsbølge etter skjerping av fengselsforholdene i Brasil

Brannfolk slukker påsatte bilbranner i byen Fortaleza nord i Brasil torsdag. Regjeringen i landet har satt inn militæret for å stanse en voldsbølge som skal være forårsaket av skjerpede soningsforhold for gjengkriminelle. Foto: Alex Gomes / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Delstaten Ceara nord i Brasil er rammet av en voldsbølge. Kriminelle gjenger går hardt til verks i det som skal være en protest mot strenge forhold i fengslene.

Landets ferske president Jair Bolsonaro har sendt soldater til området i et forsøk på å stoppe volden. Siden 1. januar er det registrert 93 skyteepisoder og ildspåsettelser mot butikker, banker og kjøretøy, melder nyhetsportalen G1 søndag.

Guvernøren i Ceara, Camilo Santana, legger skylden på kriminelle gjenger. Han sier gjerningsmennene forsøker å presse myndighetene til å droppe strenge regler som nylig er innført i fengslene.

Første dag på jobb: Brasils nye president vingeklipper urfolksdirektorat

Fengselsmyndighetene i landet sa onsdag at de blokkerer mobilsignaler og gjør slutt på praksisen med å fengsle innsatte fra kriminelle gjenger sammen.

Etter kunngjøringen er det meldt om voldshandlinger i regionens hovedstad Fortaleza og 25 andre byer i Ceara. Bolsonaros regjering har sendt 450 soldater for å støtte det lokale politiet denne helgen, og så langt er mer enn 100 mistenkte pågrepet, ifølge G1.

Myndighetene opplyser at fengslene i Ceara er overfylte. Rundt 29.000 fanger er plassert i lokaler som egentlig kun har kapasitet til 14.000.

Brasil har det tredje største antallet innsatte i verden. Mer enn 720.000 personer er fengslet i landet.

Les også: Bolsonaro utsteder omstridte dekreter i Brasil

Populært