Kvinne i «koma» fødte – politiet etterforsker

Politiet har startet etterforskning etter at en kvinne som ikke har vært ved normal bevissthet på nesten et tiår, fødte en sønn i Arizona i romjulen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen har vært i en såkalt vegetativ tilstand, der hun er våken, men ikke selvbevisst, siden hun nesten druknet for mange år siden, skriver Washington Post. Hun var avhengig av pleie døgnet rundt, og forundringen var derfor stor da hun fikk fødselsrier i romjulen.

– Frisk baby

– Jeg har blitt fortalt at hun begynte å stønne, uten at pleierne visste hva som plaget henne. Det var en sykepleiere der, og ut fra det jeg er blitt fortalt var det hun som tok imot babyen, sier en anonym kilde til en lokal TV-stasjon tilknyttet CBS.

– Så vidt jeg vet, er babyen i live og frisk, sier kilden.

Sønnen ble født 29. desember, og politiet etterforsker hvordan kvinnen kan ha blitt gravis mens hun har ligget på pleiehjem uten evne til å kommunisere med omverdenen. Det er også rettet kritisk søkelys på selskapet som driver pleiehjemmet.

– Hacienda Helthcare slutter som organisasjon fullt opp om innsatsen for å finne sannheten i det som er en helt ny situasjon for oss, sier selskapets talsperson David Leibowitz. Selskapet er allerede i gang med en intern gransking av rutiner og personell.

Frykter flere ofre

Ingen er pågrepet, og det er ukjent om politiet har noen mistenkte i saken. Det er heller ikke klart om kvinnen har noen pårørende eller en verge som kan tale hennes sak.

En gruppe som jobber mot seksuelle overgrep og partnervold, frykter at det kan være flere ofre.

– I overgrepssaker er det ikke sjelden at det er flere ofre for samme gjerningsperson. Mange overgripere leter også etter situasjoner der personer er isolerte eller sårbare, sier talsperson Tasha Menaker. Hun påpeker også at personer med funksjonsnedsettelse er tre ganger så utsatte for seksuell vold.

– Her er det et spedbarn involvert, så jeg vil tro det første stedet å begynne er å ta en DNA-prøve av barnet, sier Menaker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden