Fire døde i stormen Pabuk i Thailand

Selv om Pabuk gjorde langt mindre skade enn fryktet da den feide over Thailand, meldes det om fire omkomne etter stormen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pabuk, som nå er nedgradert til et tropisk lavtrykk, har nådd Andamanhavet på vestsiden av Thailand, opplyser talsmann, Phuwieng Prakhammintara i landets meteorologiske institutt, ifølge CNN.

Den tropiske stormen kom inn fra Thailandbukta og traff flere øyer og provinsen på østkysten sør i landet. I provinsen Nakhon Si Thammarat døde tre personer, og en fisker druknet da båten hans kantret i Pattani.

Mange hadde søkt tilflukt i høyden før stormen nådde land. Trær ble revet opp, kraftlinjer blåste ned, gater ble oversvømt, og noen steder ble tak tatt av vinden, men Pabuk ser likevel ikke ut til å ha ført til omfattende skader, slik mange hadde fryktet.

Flere populære feriesteder, som Koh Samui og Koh Phangan i Thailandbukta og Phi Phi og Phuket i Andamanhavet, ble berørt av stormen, men også det i mindre grad enn antatt på forhånd. Lørdag åpnet flyplassene på østkysten igjen, og flere ferger begynte å gå. Fergen mellom Koh Tao og Koh Samui var fortsatt innstilt på grunn av grov sjø.

Det er sjelden tropiske stormer og tyfoner når land i Thailand. Sist det skjedde var i 1989.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden