Nyvalgt kongresskvinne kaller Trump «motherfucker» - nekter å beklage

Det nyvalgte kongressmedlemmet Rashida Tlaib (D) startet kongresskarriæren med å uttale at hun skulle stille «jævelen» Trump for riksrett.
Det nyvalgte kongressmedlemmet Rashida Tlaib (D) startet kongresskarriæren med å uttale at hun skulle stille «jævelen» Trump for riksrett. Foto: Carolyn Kaster / AP

President Donald Trump sier den nyvalgte kongresskvinnen Rashida Tlaib har «vanæret seg selv og nasjonen».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under et arrangement kvelden før hun skulle stille i kongressen for første gang at kongresskvinnen for Demokratene fra delstaten Michigan kom med følgende kommentar i en tale:

– Når sønnen din ser på deg og sier; «Mamma! Se, du vant! Mobbere vinner ikke», da sa jeg; «Det stemmer kjære. For vi skal inn og stille jævelen (motherfucker red. anm.) for riksrett», sa hun til jubel fra tilhørerne.

Presidenten reagerer

Uttalelsene ble fanget på video, og fredag hadde nyheten nådd presidenten. Han kommenterte under en pressekonferanse at han var kjent med utsagnet og antok at det gjaldt en nyvalgt politiker.

– Jeg opplever at hun har vanæret seg selv og familien sin, sa presidenten før han så kommenterte at Tlaib har «vanæret hele nasjonen».

Nekter å beklage

Rashida Tlaib er historisk som første kvinne med palestinsk bakgrunn valgt inn i kongressen. Etter medietrykket nekter hun å beklage og har lagt ut følgende melding på Twitter;

«Jeg vil alltid snakke sant i møte med makten.», skrev hun der med en hasjtag om at hun ikke beklager.

Lederen for Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, sier at hun ikke ville brukt akkurat de ordene, om kommentarene fra partifellen Tlaib. Foto: NTB scanpix
Lederen for Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, sier at hun ikke ville brukt akkurat de ordene, om kommentarene fra partifellen Tlaib. Foto: NTB scanpix

Leder for Representantenes hus Nancy Pelosi har også fått med seg utsagnet fra sin partifelle.

– Jeg liker ikke den språkbruken og ville ikke brukt den selv. Jeg legger ingen språkstandarder på mine kollegaer, men jeg synes ikke det var noe verre enn hva presidenten har sagt, sa Pelosi til MSNBC.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden