Meny

Mistanke om ebolatilfelle i Sverige

Akuttavdelingen ved sykehuset i Enköping er stengt etter at sykehuset har fått inn en pasient som mistenkes å være smittet med ebola. Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix
Sykehuset i Enköping i Sverige har stengt sin akuttavdeling etter at en pasient ble innlagt med mistanke om ebolasmitte.

Pasienten er overført til Akademiska sjukhuset i Uppsala der vedkommende er lagt i isolasjon. Alt helsepersonell som har vært i kontakt med pasienten, har blitt tatt hånd om, opplyser lokalmyndighetene i Uppsala i en pressemelding.

– Svar på prøvene kommer trolig i løpet av fredagskvelden, heter det videre i pressemeldingen. Det opplyses ikke hvor pasienten eventuelt kan ha blitt smittet.

Ebola, eller blødningsfeber, skyldes ulike typer virus med opprinnelse i det sentrale Afrika. Det er en svært alvorlig sykdom som rammer alle kroppens organer. Symptomer er blant annet diaré, utslett, lever- og nyresvikt samt blødninger i huden og i indre organer.

Det er et pågående ebolautbrudd i Kongo, mens det mellom 2013 og 2015 var en omfattende ebolaepidemi i Vest-Afrika.

Ebolaviruset smitter gjennom direktekontakt med kroppsvæsker som blod, svette og oppkast. En person må ha symptomer for å være smittsom.

Populært