Mistanke om ebolatilfelle i Sverige

Akuttavdelingen ved sykehuset i Enköping er stengt etter at sykehuset har fått inn en pasient som mistenkes å være smittet med ebola.
Akuttavdelingen ved sykehuset i Enköping er stengt etter at sykehuset har fått inn en pasient som mistenkes å være smittet med ebola. Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sykehuset i Enköping i Sverige har stengt sin akuttavdeling etter at en pasient ble innlagt med mistanke om ebolasmitte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pasienten er overført til Akademiska sjukhuset i Uppsala der vedkommende er lagt i isolasjon. Alt helsepersonell som har vært i kontakt med pasienten, har blitt tatt hånd om, opplyser lokalmyndighetene i Uppsala i en pressemelding.

– Svar på prøvene kommer trolig i løpet av fredagskvelden, heter det videre i pressemeldingen. Det opplyses ikke hvor pasienten eventuelt kan ha blitt smittet.

Ebola, eller blødningsfeber, skyldes ulike typer virus med opprinnelse i det sentrale Afrika. Det er en svært alvorlig sykdom som rammer alle kroppens organer. Symptomer er blant annet diaré, utslett, lever- og nyresvikt samt blødninger i huden og i indre organer.

Det er et pågående ebolautbrudd i Kongo, mens det mellom 2013 og 2015 var en omfattende ebolaepidemi i Vest-Afrika.

Ebolaviruset smitter gjennom direktekontakt med kroppsvæsker som blod, svette og oppkast. En person må ha symptomer for å være smittsom.