Håper ferdsskriverne fra ulykkestogene kan gi svar

Alle de åtte som mistet livet i togulykken i Danmark onsdag, var danske statsborgere, bekrefter dansk politi. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau scanpix / NTB scanpix
Alle de åtte som mistet livet i togulykken i Danmark onsdag, var danske statsborgere, bekrefter dansk politi. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau scanpix / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ferdsskriverne fra togene som var involvert i dødsulykken på Storebæltsbroen, kan gi svar på hvordan ulykken kunne skje, håper den danske havarikommisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De såkalte svarte boksene fra både passasjertoget og godstoget ble fredag demontert fra togene, og de skal deretter sendes til analyse, opplyser Bo Haaning i den danske havarikommisjonen.

– De svarte boksene er en av brikkene i puslespillet som vi skal legge. Eksempelvis hvor fort togene kjørte, sier Haaning til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

– De gir også en lang rekke andre opplysninger som i seg selv kanskje ikke har betydning for den konkrete ulykken. Men det har betydning for om man kan eventuelt kan si om systemene fungerer som de skal, legger han til.

Storm

Det var onsdag morgen at intercitytoget på vei fra Aarhus til København ble truffet av deler fra et motgående godstog og dermed foretok en kraftig oppbremsing på Storebæltsbroen. Broen forbinder Fyn med Sjælland og er en svært viktig vei- og togforbindelse i Danmark.

Det var sterk storm i området da ulykken skjedde.

– En konteiner har falt av og traff intercitytoget, eller intercitytoget kjørte inn i det. Det er hva vi vet inntil videre, sier Haaning.

Aktuelt: Gransker togfart i storm etter ulykken der åtte døde

Alle omkomne var danske

Åtte personer mistet livet, og fredag bekreftet politiet at ofrene var identifisert. Alle de omkomne var danske statsborgere mellom 27 og 60 år. Fem av dem var kvinner, mens tre var menn. Samtlige som omkom, oppholdt seg i den første vognen.

16 personer ble skadd, men tilstanden er ikke livstruende for noen av dem. 15 av de skadde er allerede utskrevet fra sykehus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden