Vind, regn og stigende vann følger stormen Pabuk

En fiskebåt bringes i sikkerhet i påvente av at stormen Pabuk skal nå Thailand. Foto: Sumeth Panpetch / AP / NTB scanpix
En fiskebåt bringes i sikkerhet i påvente av at stormen Pabuk skal nå Thailand. Foto: Sumeth Panpetch / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den tropiske stormen Pabuk nærmer seg det sørlige Thailand og melder sin ankomst med vind, regn og stigende vannstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I landsbyer og feriesteder langs kysten på øyene venter folk nervøst på at stormen skal treffe. Fredag morgen ba myndighetene i Nakhon Si Thammarat i Thailandbukta oppfordret myndigheten folk til å komme seg unna før veiene blir stengt.

En far og en sønn fylte eiendelene sine i en pickup og kjørte unna mens de fortalte journalister på stedet at taket på huset deres allerede var skadd. Tjenestemenn hjalp fiskere med å trekke båter opp fra stranden, der kraftige bølger slo inn.

Pabuk har kommer østfra og er ventet å nå land fredag kveld i nettopp Nakhon Si Thammarat. Provinsen ligger rett sør for de populære ferieøyene Ko Samui og Ko Pha Ngan.

Stormen bringer med seg store nedbørsmengder og kraftige vinder og er ventet å ramme flere enn tolv provinser. Fredag morgen ble det målt vindhastigheter på mot 22 meter per sekund i stormen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden