Tempel der mennesker ble flådd funnet i Mexico

Ofrene ble de rituelt flådd av prester som kledde seg i ofrenes hud. Se video av funnet.

Arkeologer i Mexico har for første gang funnet et tempel tilegnet en aztekisk fertilitetsgud som ble tilbedt ved å ofre og flå mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tempelet er tilegnet guden Xipe Totec, en av de viktigste gudene i Mexico i tiden før europeernes ankomst. Xipe Totec, hvis navn betyr «den flådde guden», ble tilbedt av flere folkegrupper i det som i dag er Mexico.

De som skulle fores ble drept enten i gladiatorlignende kamper eller de ble skutt med piler. Deretter ble de rituelt flådd av prester som kledde seg i ofrenes hud.

Deretter ble hudene gravd ned ved foten av tempelets alter, opplyser Mexicos antropologiske og historiske institutt. Ifølge instituttet. er tempelet som er funnet i delstaten Puebla det første kjente tempelet til Xipe Totec.

Les også: Eldgammelt tempel avdekket av jordskjelv i Mexico

Arkeologer gravde fram aztekertempel i Mexico by

– Svært vakker

Funnet inkluderer tre steinskulpturer av guden: to 70 centimeter høye hodeskaller som veier rundt 200 kilo og en overkropp med ryggen dekket av graveringer som viser guden ikledd hud fra ofrede mennesker.

– Som skulptur er den svært vakker. Den er rundt 80 centimeter høy og har et hull i magen. Ifølge historiske kilder ble en grønn stein plassert der for å «gi den liv» i forbindelse med seremonier, sier arkeolog Noemi Castillo Tejero, som har ledet utgravningene.

Instituttet sier tempelet trolig var i bruk fra rundt år 1000 til 1260. Rundt 250 år senere begynte den spanske overtakelsen av landet da conquistadorene under Hernán Cortes ankom i 1519.

Les også: Gresk-romersk tempel gravd frem ved Egypts mest isolerte sted

Nytt tempelfunn avdekker ukjente detaljer om inka-folkenes pyramider

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden