Tempel der mennesker ble flådd funnet i Mexico

Ofrene ble de rituelt flådd av prester som kledde seg i ofrenes hud. Se video av funnet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arkeologer i Mexico har for første gang funnet et tempel tilegnet en aztekisk fertilitetsgud som ble tilbedt ved å ofre og flå mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tempelet er tilegnet guden Xipe Totec, en av de viktigste gudene i Mexico i tiden før europeernes ankomst. Xipe Totec, hvis navn betyr «den flådde guden», ble tilbedt av flere folkegrupper i det som i dag er Mexico.

De som skulle fores ble drept enten i gladiatorlignende kamper eller de ble skutt med piler. Deretter ble de rituelt flådd av prester som kledde seg i ofrenes hud.

Deretter ble hudene gravd ned ved foten av tempelets alter, opplyser Mexicos antropologiske og historiske institutt. Ifølge instituttet. er tempelet som er funnet i delstaten Puebla det første kjente tempelet til Xipe Totec.

Les også: Eldgammelt tempel avdekket av jordskjelv i Mexico

Arkeologer gravde fram aztekertempel i Mexico by

– Svært vakker

Funnet inkluderer tre steinskulpturer av guden: to 70 centimeter høye hodeskaller som veier rundt 200 kilo og en overkropp med ryggen dekket av graveringer som viser guden ikledd hud fra ofrede mennesker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Som skulptur er den svært vakker. Den er rundt 80 centimeter høy og har et hull i magen. Ifølge historiske kilder ble en grønn stein plassert der for å «gi den liv» i forbindelse med seremonier, sier arkeolog Noemi Castillo Tejero, som har ledet utgravningene.

Instituttet sier tempelet trolig var i bruk fra rundt år 1000 til 1260. Rundt 250 år senere begynte den spanske overtakelsen av landet da conquistadorene under Hernán Cortes ankom i 1519.

Les også: Gresk-romersk tempel gravd frem ved Egypts mest isolerte sted

Nytt tempelfunn avdekker ukjente detaljer om inka-folkenes pyramider