Meny

Over 100 døde etter flom og jordskred på Filippinene

122 mennesker er funnet døde etter jordskred og flommer utløst av dagevis med kraftig regnvær på Filippinene. Over 30 er fortsatt savnet.

De savnede er fra regionene Bicol og Eastern Visayas, to av områdene som ble hardest rammet av den tropiske syklonen som traff Filippinene i helgen.

105 av de omkomne var fra Bicol. Verst har det gått utover provinsen Camarines Sur, der 57 så langt er bekreftet døde og 20 fortsatt er savnet. Hovedsakelig er det jordskred som har forårsaket skadene, ifølge det filippinske sivilforsvaret.

Den tropiske syklonen var den dødeligste og siste syklonen som traff Filippinene i 2018. Før den var det tyfonen Mangkhut som hadde krevd flest menneskeliv. Over 80 mennesker mistet livet da tyfonen rammet i september i fjor.

Populært