Kinesisk seriedrapsmann henrettet

En seriedrapsmann som fikk tilnavnet «Kinas Jack the Ripper» fordi han vansiret flere av sine elleve kvinnelige ofre, er henrettet Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble dømt til døden i byen Baiyin i provinsen Gansu nordvest i landet i mars i fjor. Den samme domstolen opplyser at straffen ble fullbyrdet torsdag morgen, tre tiår etter at Gao Chengyong drepte for første gang.

Gao ble dømt for å ha ranet, voldtatt og drept elleve kvinner mellom 1988 og 2002. Drapene skjedde i Gansu og i naboprovinsen Indre Mongolia. I mars i fjor ble han funnet skyldig i ran, drap, voldtekt og likskjending og idømt dødsstraff.

Drapsmannen plukket ut ofre som var kledd i rødt og fulgte etter dem hjem der han drepte dem. Noen av ofrene fikk kjønnsorganene skåret ut etter at de var drept, noe som var med på å gi Gao tilnavnet «Kinas Jack the Ripper» etter seriedrapsmannen som herjet i London for rundt 130 år siden.

Den yngste av de drepte var bare åtte år gammel.

Politiet kom på sporet av Gao da en slektning av ham ble DNA-testet i forbindelse med en annen og mindre alvorlig forbrytelse. Prøven kunne kobles til DNA fra drapssakene, og til slutt kunne Gao pågripes og stilles for retten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden