Meny

Storebæltsbroen stengt etter uvær og togulykke

Øresundsbroen mellom Danmark og Sverige. Foto: NTB scanpix

Broen over Storebælt i Danmark er stengt for trafikk på grunn av kraftig vind og en togulykke der åtte personer ble lettere skadd.

Både Storebæltsbroen og Øresundsbroen ble stengt for veitrafikk i begge retninger rett før klokken 4 natt til onsdag.

– Vinden står inn nesten rett fra nord og blåser dermed på tvers av Øresund og Storebælt, sa vakthavende meteorolog Henning Gisselø ved Danmarks Meteorologiske Institut.

På morgenen ble Ørestundsbroen åpnet igjen. Litt senere kom det melding om at åtte personer ble lettere skadd da et lyntog måtte bremse kraftig på lavbroen over Storebælt.

Siste: Togulykke på broen over Storebælt

Truffet av takdeler

Årsaken til den plutselige oppbremsingen er ikke bekreftet. Men Banedanmark opplyser til dansk TV 2 at lyntoget ble truffet av deler av taket på et godstog. Det kjørte i motsatt retning, lastet med øl.

Togavganger mellom Korsør og Nyborg ble innstilt etter ulykken. Andre steder i Danmark er togtrafikken stengt på grunn av nedblåste trær og kjøreledninger.

Storebæltbroen Foto: Jens Noergaard Larsen / NTB scanpix

Strømbrudd i Sverige og Norge

Også Sverige er rammet av stormen som har fått navnet Alfrida. Mange nedblåste trær ligger over veier, og på morgenen var over hundre tusen husstander uten strøm. Ved Fårösund er det registrert vindstyrker på over 34 meter per sekund.

I Norge har uvær og kraftig vind ført til problemer i flere dager. Over 60.000 norske husstander ble rammet av strømbrudd tirsdag kveld og natt til onsdag.

Aktuelt: Tusenvis av nordmenn strømløse etter uværet

Populært