Trump foreslår avtale med Pelosi om budsjett og nedstengning

Et skilt som sier «Stengt» står utenfor nasjonalarkivet i Washington, som sammen med en rekke andre statlige kontorer og etater har vært stengt siden 22. desember. Foto: AP / NTB scanpix
Et skilt som sier «Stengt» står utenfor nasjonalarkivet i Washington, som sammen med en rekke andre statlige kontorer og etater har vært stengt siden 22. desember. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Halvannen uke etter at deler av USAs statsapparat ble stengt, vil president Donald Trump nå inngå avtale med Demokratene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Grensesikkerhet og mur-«tingen» og nedstengning er ikke det Nancy Pelosi ønsker å starte sin tjeneste som speaker med! La oss inngå en avtale?, skriver Trump i en Twitter-melding tirsdag. Samtidig sier presidenten at motstanden mot grensemuren er en omfavnelse av «åpne grenser og all kriminaliteten og narkotikaen åpne grenser fører med seg!»

Demokratene vant flertallet i Representantens hus i mellomvalget i november, og førstkommende torsdag tar Nancy Pelosi over som leder av forsamlingen.

Trumps melding kom etter at Demokratene presenterte sin plan for å gjenåpne de delene av statsapparatet som har vært stengt siden 22. desember, uten å bevilge pengene som Trump vil ha for å bygge muren mot Mexico.

– Demokratene har, som jeg hadde ventet, ikke satt av noen penger til en ny mur. Så oppfinnsomt! problemet er at uten en mur er det ingen reell grensesikkerhet – og landet må til sjuende og sist ha en sterk og sikker grense mot sør, var Trumps Twitter-reaksjon på forslaget.

Demokratene sier tanken om en grensemur er en distraksjon som tar oppmerksomheten bort fra mer kompliserte innvandringsproblemer og brukes til å piske opp støtte blant trumps konservative støttespillere.

Pelosi og de andre lederne av Kongressen er invitert til Det hvite hus onsdag for en brifing om sikkerhet langs Mexico-grensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden