Tyrkia ruster opp langs grensa mot Syria

Tyrkisk-støttede krigere fra opprørsgruppa Free Syrian Army utstasjonert nær byen Manbij Nord i Syria. På den andre siden av grensa mobiliserer Tyrkia
Tyrkisk-støttede krigere fra opprørsgruppa Free Syrian Army utstasjonert nær byen Manbij Nord i Syria. På den andre siden av grensa mobiliserer Tyrkia Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for at den planlegge offensiven er utsatt, fortsetter Tyrkia å sende forsterkninger og våpen til militærstillinger langs grensa mot Nord-Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøretøy som fraktet tankser, haubitser og pansrede biler ble observert på vei inn mot provinsene Mardin og Sirnak tirsdag ettermiddag, ifølge nyhetsbyrået Anadolu. Kjøretøyene har tatt veien fra de sørøstlige provinsene Diyarbakir, Batman og Sanliurfa.

Tyrkia har sendt soldater og kjøretøy til samme område i over en uke.

28. desember meldte Anadolu at tyrkisk-støttede syriske opprørskrigere hadde rykket inn mot områder nær Manbij, en by som kontrolleres av den syriskkurdiske militsen YPG. Den vant de med støtte fra USA, som sammen med den YPG-dominerte krigeralliansen SDF drev IS ut av Manbij i 2016.

Tyrkia ser på YPG som det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKKs forlengede arm i Syria, og anser den som en terrorgruppe. I desember truet de med å iverksette en offensiv mot Manbij, men planen ble utsatt etter at USA og president Donald Trump kunngjorde at de ville trekke sine soldater ut av Syria.