Meny

Minst 23 drept i Taliban-angrep i Afghanistan

Afghanske sikkerhetsstyrker har i økende grad blitt utsatt for angrep fra Taliban-bevegelsen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Minst 23 afghanske soldater er drept i en rekke Taliban-angrep nord i landet ved inngangen til det nye året, opplyser lokale myndigheter.

En høytstående regional tjenestemann i et av landets etterretningsorganer, en lokal politisjef og en avdelingsleder for hæren er blant de drepte, opplyser provinsrådsmedlem Mohammad Asif Sadiqi til DPA.

Angrepene fant sted i Sayyad-distriktet i provinsen Sar-e Pul nord i Afghanistan og var rettet mot en rekke av sikkerhetsstyrkenes veisperringer i området.

Minst 25 ble såret i angrepene, som startet ved 19-tiden lokal tid mandag da Taliban-krigere overmannet veisperringene. Angrepene varte i over sju timer.

Først stormet opprørerne to veisperringer sentralt i Sayad. Deretter tilkalte sikkerhetsstyrkene forsterkninger som ble sendt for å slå tilbake talibanerne, men forsterkningene ble overfalt av Taliban-krigerne, ifølge Sadiqis opplysninger.

Et annet provinsrådsmedlem, Mohammad Noor Rahmani, bekrefter angrepene natt til tirsdag, men han sier det dreide seg om angrep mot tre veisperringer og ikke to.

Taliban-bevegelsen har trappet opp angrepene mot afghanske sikkerhetsstyrker og myndigheter de siste månedene. Tirsdag i forrige uke ble minst 12 medlemmer av sikkerhetsstyrkene drept i ulike Taliban-angrep i Faryab-provinsen nord i landet i og den østlige Nangarhar-provinsen.

Populært