Prinsesse Sofia: – Det har vært vanskelig

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip fotografert i forbindelse med dronning Silvias 75-årsdag. Foto: Karin Törnblom / IBL
Prinsesse Sofia og prins Carl Philip fotografert i forbindelse med dronning Silvias 75-årsdag. Foto: Karin Törnblom / IBL
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske prinsesse Sofia åpner opp om usikkerheten hun følte på om hun i det hele tatt skulle gifte seg inn i den svenske kongefamilien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Sofia Hellqvist giftet seg med prins Carl Philip i Slottkyrkan i 2015, strålte brudeparet av lykke. Under den påfølgende middagen ønsket kong Carl Gustav den ferske svigerdatteren sin velkommen til familien. Kongen sa at han hadde lært henne å kjenne som en varm, trygg og åpen person, og trakk fram hennes bistandsarbeid i afrikanske land.

– Dette kommer du til å ha nytte av i din nye rolle som prinsesse av Sverige. Vi er stolte av deg, sa han.

Nå forteller prinsessen åpent til SVT at hun ikke var sikker om hun ønsket seg et liv som kongelig.

– Jeg synes det har vært svært vanskelig. For et par år siden visste jeg ikke om jeg kunne klare det fordi alt er så offentlig , forteller prinsessen i forbindelse med SVT-programmet «Året med kungafamiljen 2018».

Sofia og Carl Philip hadde allerede vært et par i fem år da de giftet seg. Før hun møtte prinsen, var hun deltaker i den svenske utgaven av reality-serien «Paradise Hotel». Hun hadde også fortid som skuespiller og modell.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist strålte av lykke etter å ha avsagt sine ekteskapsløfter under vielsesseremonien i juni 2015

– Det vanskeligste har nok vært å venne seg til og være komfortabel med at folk som regel vet hvem man er, og å finne den balansen mellom å kjenne at man er seg selv og den man identifiserer seg som, blandet med sin rolle og den forventningene som andre har til deg, sier Sofia.

Hun angrer ikke på at hun takket ja til det kongelige frieriet.

– Man tar jo sine valg og jeg kunne jo ha valgt å ikke være i denne verdenen. Men da ville jeg også mistet mitt livs kjærlighet og mine to barn som jeg har i dag. Og mine fantastiske muligheter som mitt oppdrag gir meg i dag. Så nei, jeg angrer ikke, sier hun.