Britisk minister: Brexit kan bli avlyst

Britene forbereder brexit, men det spekuleres ennå rundt en mulig avlysning. Illustrasjonsfoto: Gareth Fuller / PA via AP / NTB scanpix
Britene forbereder brexit, men det spekuleres ennå rundt en mulig avlysning. Illustrasjonsfoto: Gareth Fuller / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britenes handelsminister Liam Fox sier det er «50-50» sjanse for at brexit-prosessen stanses hvis parlamentet avviser regjeringens skilsmisseavtale med EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver avisa Sunday Times , melder nyhetsbyrået Reuters.

– Hvis vi skulle komme til å ikke stemme for, er jeg ikke sikker på at vi ville gi den [Brexit] mer enn 50–50 [sjanse], sier handelsminister Liam Fox til avisa.

Fox er tilhenger av Storbritannias løsrivelse fra EU.

Det er tre måneder igjen til Storbritannia etter planen skal forlate unionen 29. mars, men statsminister Theresa Mays brexitavtale vakler. I sluttfasen har flere alternativer blitt luftet, på en skala fra full brexit med avtale via brexit uten avtale til å avlyse brexit og forbli i EU.

Tidligere i desember avlyste May den planlagte avstemningen i parlamentet over avtalen etter å ha innsett at den ville bli nedstemt. Avstemning skal i stedet finne sted 14. januar.