Nye demonstrasjoner mot presidenten i Serbia

Nok en gang samlet flere tusen mennesker seg i protest mot president Aleksandar Vucic i Beograd i Serbia. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB scanpix
Nok en gang samlet flere tusen mennesker seg i protest mot president Aleksandar Vucic i Beograd i Serbia. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

For fjerde helg på rad demonstrerer titusener av serbere mot president Aleksandar Vucic i hovedstaden Beograds gater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge AFPs reporter på stedet skal omkring 25.000 mennesker ha deltatt i protestene lørdag.

– Dette er innbyggernes protest mot tilstanden i landet, som har vært økonomisk og politisk komplisert og til og med kritisk lenge, sier en av demonstrantene, Vladimir Tosic.

Landets nasjonalistiske president Aleksandar Vucic er anklaget av opposisjonen for å ha etablert et autokratisk regime med ønske om å kontrollere pressen, som kritikere mener han bruker mot sine motstandere.

I EU-parlamentets siste rapport om Serbie kom det en sterkt oppfordring til myndighetene i Beograd om å forbedre forholdene for ytringsfrihet og pressefrihet i landet.

Demonstrasjonene den siste måneden har vært Vucic' største utfordring så langt i hans virke. De begynte etter oppfordringer fra opposisjonspartiene da en av opposisjonslederne ble banket opp før et politisk møte i november.

I begynnelsen kommenterte presidenten at folket «kan marsjere så mye de vil, så lenge de ikke tyr til vold. Men folket forstår veldig godt at hver protest gjør meg og mitt parti sterkere».

Denne uka har han sagt at han er klar til å lytte til «borgere som demonstrere, men ikke til opposisjonens løgnere».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden