Melding om ny pågripelse etter Marokko-drapene

Ved veggen på denne steinbua sto teltet der Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble drept under en fjelltur i Imlil. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Ved veggen på denne steinbua sto teltet der Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble drept under en fjelltur i Imlil. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En sveitsisk statsborger er ifølge en politikilde pågrepet i Marrakech i forbindelse med dobbeltdrapet i Imlil, melder et marokkansk nyhetsmagasin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær landsbyen Imlil mandag 17. desember. Turistene var på fottur i de marokkanske Atlasfjellene. Fra før er minst 18 personer pågrepet i saken, blant dem tre marokkanere som anklages for å ha drept studentene.

Antiterrormyndighetene bekrefter lørdag kveld at en sveitsisk mann bosatt i Marokko ble pågrepet i Marrakech tidligere samme dag.

– Han mistenkes for å ha undervist noen av de pågrepne i denne saken om kommunikasjonsverktøy, deriblant ny teknologi, samt skytetrening, heter det i en melding fra Marokkos sentrale etterforskningskontor, gjengitt av det franske nyhetsbyrået AFP.

Rekruttering

Sveitseren har også spansk statsborgerskap og har en «ekstremistisk ideologi», opplyser myndighetene videre. Han anklages videre for å ha rekruttert marokkanere og andre fra land sør for Sahara til å gjennomføre terrorplaner i Marokko.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

24. desember opplyste politiet i Marokko at i alt 18 personer er pågrepet, deriblant de fire antatte gjerningsmennene som en uke tidligere publiserte en video der de sverget troskap til ekstremistgruppa IS.

Blant dem er 25 år gamle Abdessamad Ejjoud, som etterforskningsledelsen har utpekt som leder for det politiet omtaler som en terrorcelle.

Snekker

Han mistenkes for å ha gjennomført drapene sammen med den 27 år gamle snekkeren Younes Ouaziyad og den 33 år gamle gateselgeren Rachid Afatti.

De skandinaviske studentene ble funnet drept med knivstikk mot halsen i et svært populært turområde. Marokkansk politi tror ikke IS-ledelsen var involvert i planleggingen av drapet på Ueland og Vesterager Jespersen.

– Medlemmene av denne cellen hadde ingen kontakt med IS-operatører i konfliktsoner som Syria, Irak eller Libya, sa etterforskningsleder Abdelhak Khiam 25. desember.