Bolsonaro lover enklere tilgang til skytevåpen i Brasil

Brasils påtroppende president Jair Bolsonaro lover en instruks som skal sikre at borgere uten kriminelt rulleblad er i stand til å besitte skytevåpen.

Brasils påtroppende president Jair Bolsonaro fotografert under en seremoni ved valgdomstolen i Brasilia tidligere i desember. Foto: AP / NTB scanpix
Brasils påtroppende president Jair Bolsonaro fotografert under en seremoni ved valgdomstolen i Brasilia tidligere i desember. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser den tidligere offiseren på Twitter lørdag. Høyrenasjonalisten Bolsonaro tas i ed 1. januar. Bolsonaros løfte om å gjøre det lettere for brasilianere å skaffe seg våpen, var sentralt i valgkampen.

I dag er besittelse av skytevåpen strengt regulert i Brasil. Sivile må gjennom en lang prosess, og salg av våpen er begrenset til små kalibre.

Likevel er vold utført med skytevåpen et stort problem i det søramerikanske landet. I 2017 ble over 63.000 mennesker drept i Brasil.

I en folkeavstemning i 2005 ble brasilianere spurt om de synes salg av skytevåpen burde forbys. Nesten 64 prosent stemte nei.

Les også: Brasil tror drapsdømt italiener er på rømmen i Bolivia