Åpen for alle - alltid

40 antatte opprørere drept av egyptiske styrker

Tre koordinerte aksjoner ble rettet mot antatte opprørere etter at en turistbuss ble rammet av en veibombe nær pyramidene i Giza. Foto: AP / NTB scanpix
Tre koordinerte aksjoner ble rettet mot antatte opprørere etter at en turistbuss ble rammet av en veibombe nær pyramidene i Giza. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egyptiske styrker har drept 40 antatte opprørere i tre koordinerte aksjoner i Giza og på Sinai-halvøya, ifølge innenriksdepartementet i Kairo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

30 «terrorister» ble drept i to aksjoner i Giza. De øvrige ti ble drept i en aksjon nord på Sinai-halvøya, heter det i en uttalelse fra innenriksdepartementet lørdag.

Aksjonene ble iverksatt etter at myndighetene hadde mottatt opplysninger om at de mistenkte forberedte seg på å gjennomføre en rekke angrep mot turistmål, statlige institusjoner, sikkerhetsstyrker og kirker, heter det videre.

Politiet beslagla store mengder skytevåpen og eksplosiver i aksjonene, ifølge myndighetene i Kairo.

Departementet har ikke opplyst om når aksjonene fant sted, men ifølge den statlige avisen Al-Ahram ble de utført på koordinert vis ved daggry lørdag morgen.

Fredag ble tre turister fra Vietnam og en egyptisk guide drept da en turistbuss ble rammet av en veibombe nær pyramidene i Giza. Elleve andre vietnamesere og den egyptiske bussjåføren ble såret i angrepet.