Kina har løslatt canadisk lærer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Canadiske myndigheter bekrefter at Sarah McIver som ble pågrepet i Kina på grunn av problemer med arbeidstillatelsen hennes, er løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Læreren fra Alberta i Canada ble pågrepet i Kina tidligere i desember, men talsperson for Canadas utenriksdepartement Richard Walker sier fredag at hun nå er hjemme i Canada.

McIver ble pågrepet i kjølvannet av at to andre canadiere ble arrestert i Kina, anklaget for å true sikkerheten i Kina, og både Kina og Canada var raskt ute med å understreke at McIvers tilfelle var annerledes enn de to andre sakene.

Pågripelsene av den tidligere diplomaten Michael Kovrig og den Kina-baserte forretningsmannen Michael Spavor skjedde i kjølvannet av canadiske myndigheters pågripelse av Huawei-direktøren Meng Wanzhou, og alt ble satt i sammenheng. Situasjonen har ført til at båndene mellom Beijing og Ottawa har blitt satt under press.

Meng Wanzhou er ettersøkt i USA for bedrageri og brudd på sanksjonene mot Iran, pågripelsene av Kovrig og Spavor ble sett på som en motreaksjon.

Meng er for øyeblikket løslatt mot kausjon i påvente av en avgjørelse om hvorvidt hun skal utleveres til USA eller ikke.