Tysk kvinne (27) tiltalt for drap og krigsforbrytelser

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysk påtalemyndighet har tiltalt en 27 år gammel kvinnelig IS-tilhenger for drap på en fem år gammel jente som ble holdt som slave i Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tiltalen holdt kvinnen og mannen hennes den fem år gamle jenta lenket fast utenfor huset der de bodde i den IS-kontrollerte delen av Irak. Jenta døde angivelig av tørst under den glovarme sola. Paret hadde kjøpt jenta i IS-okkuperte Mosul, ifølge påtalemyndigheten.

Den 27 år gamle kvinnen, som er identifisert som Jennifer W, reiste til Irak i september 2014 og ble en del av det såkalte moralpolitiet til den ytterliggående islamistgruppa IS.

Kvinnen skal ha mottatt mellom 70 og 100 dollar i måneden for å patruljere parker i de da IS-kontrollerte byene Falluja og Mosul, der hun skulle påse at kvinner kledde og oppførte seg i tråd med islamistgruppas strenge krav.

I 2016 ble hun pågrepet i Ankara i Tyrkia og deportert til Tyskland. I juni i år ble hun pågrepet i Bayern, angivelig på vei til Syria.

Det er første gang en kvinnelig IS-tilhenger som har returnert fra Midtøsten, er pågrepet i Tyskland, og tysk påtalemyndighet opplyser at de har brukt to år på å bygge en sak mot henne.

Kvinnens mann er ikke tysk statsborger og befinner seg ikke i Tyskland.