Vietnamesiske turister og guide drept i angrep i Egypt

Tre mennesker ble drept da en turistbuss ble rammet av en veibombe nær Giza-pyramidene sør for Kairo fredag.
Tre mennesker ble drept da en turistbuss ble rammet av en veibombe nær Giza-pyramidene sør for Kairo fredag. Foto: Nariman El-mofty / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

To vietnamesiske turister og en egyptisk guide er drept i et veibombeangrep mot en turistbuss sør for Kairo, ifølge myndighetene. Elleve personer er såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innenriksdepartementet i Egypt opplyser at angrepet skjedde nær pyramidene i Giza fredag. Veibomben skal ha vært skjult ved en mur.

Ti av de sårede er ifølge innenriksdepartementet vietnamesiske turister, og den egyptiske bussjåføren og turistguiden ble også såret.

Egypts statsminister Mostafa Madbouli besøkte de sårede på sykehuset og opplyste etter besøket at guiden var død av skadene.

Madbouli advarte samtidig frammøtte journalister mot å hausse opp angrepet og sa at «ingen land i verden kan garantere at det et 100 prosent trygt».

– Det skjer til tider enkelthendelser både her og der, sa han, trolig bekymret over hvilke følger slike angrep kan få for turismen i Egypt.

Bilder fra åstedet viser en hvit buss med store skader. Ingen har hittil tatt på seg ansvaret for veibomben.

Militante islamister som har sverget troskap til IS, har drept flere hundre soldater og politifolk i angrep siden Egypts militære grep makten i et kupp i 2013 og kastet landets folkevalgte president Mohamed Mursi og titusenvis av andre fra Det muslimske brorskap i fengsel.

Det er også gjennomført flere angrep mot sivile mål, først og fremst mot koptiske kirker og kristne pilegrimer. Spenningen mellom den kristne minoriteten og den muslimske majoriteten økte etter at overhodet for den koptiske kirken, pave Tawadros II, gikk offentlig ut og støttet militærkuppet.