Kina og USA planlegger nye handelssamtaler etter nyttår

Handelsutsendinger fra Kina og USA planlegger nye samtaler i januar, bekrefter myndighetene i Beijing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt foreligger verken dato eller sted for samtalene.

– De kinesiske og amerikanske utsendingene har alltid opprettholdt tett kommunikasjon. I januar, i tillegg til å fortsette med intensive konsultasjoner via telefon, skal de to partene møtes ansikt til ansikt, sier det kinesiske handelsdepartementets talsmann Gao Feng.

USAs visehandelsutsending Jeffrey Gerrish skal lede den amerikanske delegasjonens samtaler i uken som starter mandag 7. januar, melder Bloomberg, med henvisning til to personer med kjennskap til saken.

USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping ble på sidelinjen av G20-møtet i Argentina 1. desember enige om en 90 dagers «våpenhvile» i handelskrigen, for å gi partene tid til å meisle ut en avtale som skal regulere handelen mellom stormaktene. USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer har sagt at fristen 1. mars er en «hard frist».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden