Opptøyer sprer seg i Tunisia etter at journalist tente på seg selv

Sammenstøtene mellom politi og tunisiske demonstranter har spredd seg i Tunisia etter at en journalist tente på seg selv i den fattige byen Kasserin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 32 år gamle journalisten Abdel Razaq Zorgui døde sent mandag kveld etter å ha satt fyr på seg selv i Kasserin, 27 kilometer sørvest for hovedstaden Tunis, angivelig i protest mot arbeidsløshet og forverrede levekår.

Dette utløste protester der demonstranter sperret av gater og satte fyr på bildekk tirsdag. Store sikkerhetsstyrker rykket inn og tok i bruk tåregass, og det kom til kraftige sammenstøt. Seks medlemmer av sikkerhetsstyrkene ble skadd, og tolv demonstranter ble pågrepet.

Onsdag fortsatte protestene i Kasserin, der politiet igjen benyttet seg av tåregass mot steinkastende ungdom. Samtidig spredde de seg videre til den østlige byen Jbeniana, der en politimann ble skadd, samt til Tebourba i Nord der minst fem ble pågrepet.

Den arabiske våren startet da grønnsaksselgeren Mohammed Bouazizi satte fyr på seg selv i den tunisiske byen Sidi Bouzid 17. desember 2010.

Kasserine var en av byene der det først kom til protestaksjoner, som senere spredte seg og endte med diktatoren Zine El Abidine Ben Alis fall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden