IS hevder de sto bak selvmordsangrep mot libysk UD

Det var synlige brannskader på bygningen til det libyske utenriksdepartementet tirsdag etter selvmordsangrepet. Foto: Mohamed Ben Khalifa / AP / NTB scanpix
Det var synlige brannskader på bygningen til det libyske utenriksdepartementet tirsdag etter selvmordsangrepet. Foto: Mohamed Ben Khalifa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

IS har påtatt seg ansvaret for angrepet der tre personer ble drept og 21 såret i utenriksdepartementet i Libyas hovedstad Tripoli første juledag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en uttalelse på sosiale medier fra IS tirsdag var det «tre soldater fra kalifatet» som tok seg inn i «hovedkvarteret til utenriksdepartementet til den frafalne libyske regjeringen» i Tripoli tirsdag i et planlagt, væpnet angrep.

Kort tid før angrepet ble en bilbombe utløst nær departementet, noe som fikk sikkerhetsstyrker til å rykke til stedet, opplyser talsperson Tarak al-Dawass for sikkerhetsstyrkene.

Deretter sprengte en av de tre angriperne inne i bygningen seg i tredje etasje, mens en annen av angriperne ble drept da han utløste en bombe skjult i en koffert.

Den tredje ble drept i skuddveksling med vakter rett utenfor bygningen.

Ifølge myndighetene ble tre personer drept og 21 personer såret i angrepet.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime.

Landet har i dag rivaliserende regjeringer og nasjonalforsamlinger og et utall militsgrupper kjemper om makt og territorier.

Utenriksminister Tahar Siala sier tirsdag at en ledende diplomat i departementet, Ibrahim al-Shaibi, er blant de drepte.