NASA frigir lydopptak fra historisk sonde: – Beskjeder til utenomjordisk liv

For andre gang i historien har en menneskeskapt gjenstand nådd rommet mellom stjernene. Nå frigir NASA lydopptakene sonden har med seg til liv den kan møte på sin ferd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i desember kunne forskere fastslå at sonden Voyager 2 hadde nådd rommet mellom stjernene.

Ved å sammenligne data fra flere instrumenter fra sonden har oppdragets ledelse kunnet bekrefte at sonden krysset den ytterste randen av heliosfæren 5. november.

Dette er området der solvinden møter det kalde, interstellare rom.

Tvillingsonden Voyager 1 krysset denne grensen i 2012, men Voyager 2 har fungerende instrumenter som vil gi oss unike observasjoner av denne porten til rommet mellom stjernene.

Se også: NASAs Voyager 2 har nådd rommet mellom stjernene

Voyager 2 befinner seg nå over 18 milliarder kilometer fra Jorden, skriver den amerikanske romfartsorganisasjonen i en pressemelding. NASA-ingeniørene er fremdeles i stand til å kommunisere med sonden, men informasjonen bruker omkring 16,5 timer på å nå jorden. Til sammenligning bruker lyset fra solen åtte minutter hit til jorden.

Sonden bærer med seg en gullplate som blant annet inneholder lydopptak fra jorden. Opptakene er beskjeder fra mennesker på 54 forskjellige språk.

– Et av formålene med gullplaten er å sende beskjeder til utenomjordisk liv sonden kan møte på i sin ferd i interstellart rom, forteller astronomen Carl Sagan på NASAs nettside.

Se også: For første gang kan du høre lydene av Mars:

Les også: – Saturns ringer vil forsvinne

Les også: NASA privatiserer den neste måneferden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden