Verdenssamfunnet lover støtte til Indonesia etter tsunamikatastrofen

VIDEO: Dramatisk video viser øyeblikket når tsunamien skyller inn over en konsert

USAs president Donald Trump og flere andre internasjonale ledere uttrykker støtte og kondolanse til Indonesia etter den ødeleggende tsunamien som rammet landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Utenkelige ødeleggelser etter tsunamikatastrofen i Indonesia. Mer enn 200 døde og tusenvis av skadde og savnede. Vi ber for helbredelse. USA står med dere, skriver Trump på Twitter søndag.

Han sluttet seg dermed til en lang rekke av verdensledere som uttrykker sin kondolanse til Indonesia etter den dødelige tsunamien som med lite forvarsel rammet det katastrofeutsatte landet.

Minst 843 mennesker er skadd, minst 222 har mistet livet, og minst 28 mennesker er savnet. I tillegg er flere hoteller og hundrevis av hjem lagt i ruiner.

– Jeg vil uttrykke min dypeste sympati til det indonesiske folk, som igjen har blitt rammet av en så omfattende naturkatastrofe, skriver sjef for Det internasjonale pengefondet Christine Lagarde på Twitter.

(Saken fortsetter under)

En tsunami tatt en rekke menneskeliv og ført til store ødeleggelser i Anyar og flere andre steder i Indonesia. Tsunamien antas å ha blitt utløst av et vulkanutbrudd. Foto: AP / NTB scanpix
En tsunami tatt en rekke menneskeliv og ført til store ødeleggelser i Anyar og flere andre steder i Indonesia. Tsunamien antas å ha blitt utløst av et vulkanutbrudd. Foto: AP / NTB scanpix

Både EU og FN lover å mobilisere støtte til Indonesia dersom indonesiske myndigheter ber om det.

– FN står klar til å støtte den pågående regjeringsledede søk- og redningsoperasjonen i Indonesia, heter det i en uttalelse fra en talsperson for FNs generalsekretær António Guterres.

Les også: Trump har diskutert Syria-tilbaketrekning med Erdogan

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden