Vannselger varslet politiet om de drapsmistenkte i Marrakech

Det var tips fra en observant vannselger som gjorde at politiet kunne pågripe de tre drapsmistenkte mennene på denne bussen i Marrakech. Foto: Kech24 / NTB scanpix
Det var tips fra en observant vannselger som gjorde at politiet kunne pågripe de tre drapsmistenkte mennene på denne bussen i Marrakech. Foto: Kech24 / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En vannselger i Marrakech varslet politiet om tre mistenkelige menn på en buss, uten å vite at det var de mistenkte etter dobbeltdrapet i Atlasfjellene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Said El Oussoul sier han er glad han hindret de tre i å begå mer vold, men han er også er redd for at de har venner som vil hevne seg på ham, skriver Stavanger Aftenblad.

37-åringen sier han gikk på bussen torsdag for å selge vann, en jobb han har hatt i 20 år på busstasjonen i Marrakech. Bakerst på bussen satt de tre mennene.

– En av dem ville ha vann. Da han betalte, la jeg merke til spissen på et sverd som stakk opp fra buksen hans. Jeg ble svært redd. Det var noe i øynene til de tre. De virket usikre, forteller El Oussoul. Han la også merke til at mennene nylig hadde barbert seg.

Han sier han forsøkte å late som ingenting, men fortalte en annen selger hva han hadde sett. Den andre selgeren tipset politiet, og en politimann i sivil ba bussen kjøre ut av bussterminalen og stoppe ved første holdeplass. Der ble de tre mennene pågrepet for drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen.

– At mennene på bussen skulle vise seg å være de som tok livet av de skandinaviske jentene, ante jeg naturligvis ingenting om. Da jeg fikk høre det, fikk jeg vondt i hjertet. Jeg får fremdeles gåsehud når jeg snakker om det, sier 37-åringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden