Nordmann opplevde tsunami i Indonesia – evakuerte med familien

Norske Øystein Andersen måtte evakuere familien i all hast da en tsunami traff hotellet deres i Vest-Java lørdag kveld. Han beskriver store ødeleggelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg løp og banket på der kona og gutten min lå og sov. Da traff bølge nummer to hotellet vårt så hele bygningen ristet. Jeg kunne se bølgen gjennom vinduet, sier Andersen til NTB. Nordmannen er lokalt ansatt ved Norges ambassade i Jakarta og jobber med administrasjon og konsulær bistand

Utenfor hotellet ble Andersen møtt av synet av store ødeleggelser. Båter ble skylt inn på land, biler var ødelagt og bygninger rasert. Vi så lokale beboere gå opp i høyden, så vi fulgte etter, forteller han.

– Vi tenker å dra til storbyen etter dette, for det er ikke særlig hyggelig her, sier han.

Noen timer før tsunamien inntraff, tok Andersen, som også er vulkanfotograf, bilder av vulkanutbruddet som utløste bølgene.

Tsunamien traff strendene ved Sundastredet lørdag kveld. Minst 43 mennesker har mistet livet. Ytterligere 584 personer er skadd, melder landets katastrofehåndteringsbyrå, ifølge Reuters. Tsunamien antas å være utløst av undervannsskred etter utbruddet til vulkanen Krakatau.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden