Stigende dødstall etter sammenstøt på Gazastripen

Slektningene til 16 år gamle Mohammed Jahjouh, en av de fire som har mistet livet etter sammenstøtene på Gazastripen fredag, sørger utenfor Shifa-sykehuset i Gaza by. Foto: AP / NTB scanpix.
Slektningene til 16 år gamle Mohammed Jahjouh, en av de fire som har mistet livet etter sammenstøtene på Gazastripen fredag, sørger utenfor Shifa-sykehuset i Gaza by. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

En fjerde palestiner har mistet livet etter at israelske sikkerhetsstyrker åpnet ild mot demonstranter ved Gazastripen, opplyser palestinske helsemyndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18-åringen døde på sykehus lørdag etter å ha blitt skutt av israelske soldater i forbindelse med protestene ved Gazastripen fredag.

Ytterligere tre personer ble drept og om lag 40 andre ble såret da israelske soldater slo ned på protestene øst i grenseområdet som kontrolleres av den militante Hamas-bevegelsen.

Ifølge den israelske hæren deltok rundt 9.000 palestinere i fredagens protester. De demonsterte ved flere steder langs grensen gjennom å tenne på dekk og kaste brannbomber mot soldatene. Den israelske hæren har kun opplyst at det ble åpnet ild «i henhold til prosedyrer», og har ikke bekreftet dødsfallene.

Ifølge nyhetsbyrået DPAs opptelling har over 240 palestinere mistet livet i de regelmessige sammenstøtene som har funnet sted nesten hver fredag siden mars.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden