Én person drept og én såret i skyting Wien

<p>Politiet etterforsker på åstedet der én person ble drept og én såret i skyting i sentrum av Wien fredag ettermiddag. Foto: Ronald Zak / AP / NTB scanpix</p>
Politiet etterforsker på åstedet der én person ble drept og én såret i skyting i sentrum av Wien fredag ettermiddag. Foto: Ronald Zak / AP / NTB scanpix

En person er drept og en såret etter at skudd ble avfyrt ved en restaurant i sentrum av Wien, opplyser østerriksk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østerriksk politi meldte om hendelsen på Twitter like etter klokken 14 fredag ettermiddag. Politiet leter etter én mistenkt etter skytingen.

– Klokken 13.30 fyrte en mannlig mistenkt av flere skudd mot to personer i sentrum av Wien. Én person døde på stedet, mens en annen ble alvorlig skadd. Dette er knyttet til en spesifikk kriminalitet, og det er ingen fare for andre personer, skriver politiet på Twitter.

Politiet utelukker at det er snakk om en terrorhandling og sier hendelsen bærer preg av å være en målrettet kriminell handling, snarere enn et angrep på tilfeldige personer, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge den østerrikske avisa Kronen Zeitung skal de to personene ha blitt skutt på en populær restaurant. Området har blitt sperret av.

– Mellom 20 og 30 personer begynte plutselig å løpe rundt i panikk da skuddene ble avfyrt, sier et øyenvitne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden