Børsnedturen fortsetter i Asia

Handelskrigen mellom USA og Kina, den amerikanske rentehevingen og frykt for lavere økonomisk vekst har bidratt til kraftige børsfall i Asia. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix
Handelskrigen mellom USA og Kina, den amerikanske rentehevingen og frykt for lavere økonomisk vekst har bidratt til kraftige børsfall i Asia. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kraftige børsfallet på Wall Street sprer frykt på Asia-børsene, som fredag gikk markant ned for andre dag på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den Tokyo-baserte Nikkei-indeksen gikk ned hele 1,9 prosent, noe som markerer et fall på 13 prosent i 2018.

Shanghai-indeksen, som fredag sank med 0,9 prosent, har i tilsvarende periode mistet 25 prosent. Sydneys S&P/ASX200-indeks sank fredag med 1,2 prosent, og er dermed også blant indeksene som har tapt mer enn 10 prosent i 2018.

Aksjemarkedet ender vanligvis året med oppgang, men investorer frykter en stans i den globale veksten og at USA kan havne i en ny finanskrise innen få år. Amerikanske aksjer går mot den verste desembermåneden siden den store økonomiske depresjonen på 1930-tallet.

Den siste amerikanske rentehevingen har også bidratt til kraftige fall på Wall Street. Dow Jones-indeksen sank med hele 2 prosent, mens den bredere indeksen S&P 500 gikk ned 1,6 prosent.