Medier: Ny arrestordre utstedt på Ghosn

Carlos Ghosn håpet å kunne bli løslatt mot kausjon torsdag. En japansk domstol avviste begjæringen om å ha ham i forlenget varetekt, men nå har det kommet nye anklager mot Ghosn. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
Carlos Ghosn håpet å kunne bli løslatt mot kausjon torsdag. En japansk domstol avviste begjæringen om å ha ham i forlenget varetekt, men nå har det kommet nye anklager mot Ghosn. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Japansk påtalemyndighet har utstedt en ny arrestordre på bilindustri-toppen Carlos Ghosn, ifølge japanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrestordren kommer kun timer etter at en japansk domstol avviste en begjæring om forlenget varetekt av Ghosn.

Fredag ettermiddag reises det nye anklager om «grovt tillitsbrudd» mot ham, opplyser den japanske rikskanalen NHK og det lokale nyhetsbyrået Jiji.

Ghosn har tidligere fått sparken som styreleder i Renaults japanske partner Nissan. Mandag ble det kjent at Ghosn og det japanske bilselskapet er tiltalt for å ha underrapport franskmannens lønn. I femårsperioden 2010 til 2015 skal den ha vært totalt 375 millioner kroner høyere enn det som ble oppgitt til skattemyndighetene.

Ghosn og Kelly ble pågrepet 19. november og har sittet i varetekt siden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden