NBC: Mueller er ventet å levere Russland-rapport i februar

Spesialetterforsker Robert Mueller er i ferd med å «samle løse tråder» i etterforskningen av Russlands angivelige valginnblandingen i 2016. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Spesialetterforsker Robert Mueller er i ferd med å «samle løse tråder» i etterforskningen av Russlands angivelige valginnblandingen i 2016. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Spesialetterforsker Robert Mueller er ventet å levere en rapport til justisministeren i februar om Russland-etterforskningen, opplyser kilder til NBC News.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ikke navngitte regjeringskildene sier til NBC News at rapporten vil være hemmeligstemplet når den leveres inn i midten av februar.

– Det er tydelig at de er i ferd med å samle løse tråder, sier en advokat som har vært i kontakt med Muellers etterforskningsteam.

Det er uvisst om Mueller i rapporten vil svare på det sentrale spørsmålet i etterforskningen: Om Trump eller personer rundt ham har samarbeidet med Russland for å styrke Trumps valgkamp mot Hillary Clinton i 2016.

Mueller har hittil ikke offentliggjort bevis som knytter Trump til et slikt samarbeid, men spesialetterforskeren har i rettsdokumenter avfeid presidentens påstander om at verken han eller personer rundt ham møtte russiske aktører under valgkampen. Ifølge Mueller fant et slikt møte sted. Der skal de ha diskutert bygging av Trump Tower i Moskva.

Muellers team har også gransket om Trump har hindret etterforskningen, noe som vil belyses i rapporten, ifølge NBC.

Matthew Whitaker er satt inn som fungerende justisminister etter at Jeff Sessions fikk sparken i november.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden