Svensk politi utelukker terror etter eksplosjon ved skole

En mann i 20-årsalderen er pågrepet og mistenkt for en terrorhandling etter et smell ved en skole i Hässleholm i Sverige. Det er ingen rapporter om skadde. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
En mann i 20-årsalderen er pågrepet og mistenkt for en terrorhandling etter et smell ved en skole i Hässleholm i Sverige. Det er ingen rapporter om skadde. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Foto: Johan Nilsson/tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene er pågrepet etter en eksplosjon ved en skole i Hässleholm Sverige. Politiet mistenkte først terror, men avskrev senere dette motivet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen ble skadd i eksplosjonen, som skjedde i morgentimene torsdag. Mannen ble pågrepet ved åstedet, som ligger like ved den tekniske skolen i Hässleholm.

Grunnen til at mannen først var terrormistenkt, var at politiet mente han hadde forårsaket en eksplosjon i et miljø der mange mennesker kunne kommet til skade.

Kraftig eksplosjon

Senere uttalte politiet at eksplosjonen anses som en «isolert hendelse» og at terror var utelukket.

– Det finnes ikke noen opplysninger om noen annen hendelse som kan kobles sammen med detonasjonen på den tekniske skolen i Hässleholm, opplyser politiet.

Smellet fra eksplosjonen ble beskrevet som kraftig, og det var stor røykutvikling. Skolen ble evakuert i etterkant av hendelsen.

Politiet: – Ekstremt alvorlig

Politiet og deres bombegruppe dro til stedet og undersøkte skolebygningen. Samtidig ble boligen til den mistenkte mannen sperret av og undersøkt. Politiet gjorde også undersøkelser flere andre steder.

Politiet har sagt at de ser ekstremt alvorlig på hendelsen, og at de er sikre på at eksplosjonen var resultat av en villet handling.

– Dels er dette informasjon som har kommet til oss, og som vi ikke kan gå i detaljer på, sier Hild.

Den mistenkte gjerningsmannen satt torsdag ettermiddag i avhør.

Saken oppdateres