Bratt fall på Tokyo-børsen

Skuffende signaler fra USA bidro til å sende Tokyo-børsen ned. Koji Sasahara / AP / NTB scanpix
Skuffende signaler fra USA bidro til å sende Tokyo-børsen ned. Koji Sasahara / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Skuffelse over rentesignalene fra USA bidro til å sende aksjene på Tokyo-børsen ned over 3 prosent torsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske sentralbanken hevet renten onsdag, noe som heller ikke ble godt mottatt på Wall Street, der Dow Jones-indeksen falt 1,5 prosent. Bankens signaler om den fremtidige rentebanen var ikke forsiktige nok for markedet, som altså reagerte med skuffelse.

Den skuffelsen forplantet seg til den andre siden av Stillehavet, sammen med bekymring for verdensøkonomien. I Japan var Nikkei-indeksen ned 3,2 prosent torsdag ettermiddag. Den bredere Topix-indeksen gikk mindre ned, men falt likevel 2,6 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden