Tusenvis av barn internert i USA

Tenåringer i interneringsleiren Tornillo i Texas. Foto: Andres Leighton / AP / NTB scanpix
Tenåringer i interneringsleiren Tornillo i Texas. Foto: Andres Leighton / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nesten 10.000 utenlandske barn er plassert i store internerings- og mottakssentre i USA, ifølge nyhetsbyrået AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden mange barn og unge tidligere ble traumatisert etter å ha blitt plassert på store institusjoner, ble praksisen avsluttet i USA for flere tiår siden. Men nå skjer det igjen, skriver AP.

Nyhetsbyrået har fått tak i tall som viser at amerikanske myndigheter til sammen har innlosjert om lag 14.300 migrantbarn i interneringssentre, andre institusjoner eller i fosterhjem.

9.800 bor på ulike interneringssentre hvor det minst befinner seg hundre barn. Av disse bor 5.400 på sentre hvor antall barn er minst tusen. Det største senteret ligger i Tornillo i delstaten Texas, der rundt 2.745 tenåringer er internert i store telt.

USA i sommer: Mødre ble fratatt sine barn og internert: – De behandlet oss som dyr

Ifølge AP gjelder tallene barn og unge som har vært holdt på sentre og institusjoner i nesten samtlige uker de siste 20 månedene. Informasjonen om hvor mange barn som har tilhold på ulike sentre og institusjoner, har så langt vært mangelfull.

Antall barn som er under tilsyn av amerikanske myndigheter, har økt betraktelig de siste årene. Tre måneder etter at president Donald Trump kom til makten i 2016, var 2.720 migrantbarn plassert på forskjellige mindre krisesentre.

Alderen til barna varierer mellom 0 og 17 år. Et stort flertall har krysset grensa til USA på egen hånd, men noen ble skilt fra familiene sine ved grensa tidligere i år.

Aktuelt: Norsk USA-ekspert i Texas: – Den politiske atmosfæren har blitt giftig

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden