VG: Fire menn er mistenkt i dobbeltdrapssaken i Marokko

Video: Tre av fire mistenkte er pågrepet for drapene i Marokko.

Politiet i Marokko har pågrepet tre av fire menn som er mistenkt i forbindelse med dobbeltdrapet i Atlasfjellene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første mistenkte marokkaneren ble pågrepet i et nabolag i Marrakech tirsdag morgen klokka 5. Politiet fant ID-kortet hans nær åstedet. Han skal også ligne på en av mennene som ble fanget opp av et videokamera i fjellandsbyen Imlil. Pågripelsen skal ha gått rolig for seg og mannen skal ha pekt ut tre andre menn i avhør.

– Alle er identifiserte, og politiet leter etter dem. Innen 24 timer vil de trolig være arrestert, sa en myndighetskilde til VG mandag formiddag.

Få timer senere ble ytterligere to menn, fra havnebyen Safi, pågrepet i Marrakech. De mistenkte mennene skal ha campet rett ved stedet der kvinnene ble funnet drept inne i teltet sitt.

– Etterforskningen vil vise om det er snakk om en kriminell bande og om de hadde planlagt drapene. Etterforskerne vil avdekke motiver og detaljer, sier myndighetskilden, som tirsdag sa at myndighetene mistenkte i alt fire menn for å ha vært involvert i dobbeltdrapet.

Siste: TV 2: Norske myndigheter advarer nordmenn om å gå alene på fjelltur i Marokko

Marokkansk FBI

Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) bodde på dette hotellet i Marrakech før de satte kurs mot Atlasfjellene i Marokko. Foto: Privat / NTB scanpix
Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) bodde på dette hotellet i Marrakech før de satte kurs mot Atlasfjellene i Marokko. Foto: Privat / NTB scanpix

Le Bureau central d’investigation judiciaire (BCIJ) i Rabat, Marokkos variant av amerikanske FBI, skal lede etterforskningen. Dette kan indikere at saken berører ekstremisme, terrorisme og/eller rikets sikkerhet.

Den norske politimannen, som jobber for Politiets utlendingsenhet ved ambassaden i Rabat, er sendt til området der dobbeltdrapet fant sted.

– Han reiste mot åstedet i Atlasfjellene i Marokko tirsdag, opplyser kommunikasjonsrådgiver Axel Due ved Kripos.

Politimannen skal være bindeledd mellom lokale myndigheter, lokalt politi og norske myndigheter.

Les også: De to drepte kvinnene ble funnet i teltet av turister

Ser etter mann på video

Politiet har fattet interesse for en video av en ukjent ung mann som satt sammen med de to kvinnene på en takterrassekafé i Marrakech der de bodde på hotell før ferden gikk videre til Atlasfjellene. Filmen skal være sentral i etterforskningen og politiet ønsker kontakt med mannen, får Dagbladet opplyst.

Opptaket stammer fra den drepte danske kvinnen Louisa Vesterager Jespersens konto på sosiale medier. Det skal være tatt opp fire dager før kvinnene ble funnet drept.

Avisa har sett videoen, som filmer omgivelsene på takterrassen. Over skjermen står teksten «Tourplanning in the heart of Marrakech» etterfulgt av en hjerte-emoji. Nettstedet Kech24 skriver at de tre satt på en kafé ved Jemaa el-Fnaa.

Ifølge nettstedet 2M.ma kom de to kvinnene til Marokko 8. desember. 16. desember var de i ferd med å avslutte fjellturen sin, og planen var å dra til fjellandsbyen Imlil for å overnatte der.

– Mørket var på vei, og de to bestemte seg for å campe i skogen. Jeg har fått informasjonen min fra en sikker kilde, men kan ikke fortelle hvem, sier nettstedets journalist Jazia El Hammari til avisa.

Bistandsadvokat: – Familien er i dyp sorg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden