Meny

De to drepte kvinnene ble funnet i teltet av turister

Se video.
De to kvinnene som ble drept i Marokko mandag ble funnet i teltet sitt av turister, ifølge marokkanske medier.

Ifølge en kilde i landsbyen Imlil skal ingen av eiendelene til de to turistene ha bli stjålet fra teltet, skriver Morocco World News.

Det var forbipasserende turister som fant norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) drept i teltet.

En kilde forteller at en lokal guide møtte turistene, som gråtkvalt fortalte ham hva de hadde sett. Guiden kontaktet deretter lokalt politi.

Marokkanske myndigheter har opplyst at de to ble funnet med kuttskader i halsen påført med en skarp gjenstand. Lokale kilder har sagt at kvinnene hadde knivskader.

Les også : Turistområde i Marokko preget etter dobbeltdrap: – Hele regionen er stengt

Tre pågrepet

Tirsdag ble tre marokkanske menn pågrepet av politiet, mistenkt for drapene.

Alle de tre mennene ble pågrepet i Marrakech, som ligger rundt 70 kilometer nord for stedet i Atlasfjellene der de to ble funnet drept. Ifølge marokkanske medier er alle de tre mennene hjemmehørende i Marrakech.

Fakta om drapene i Marokko

* Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept i et populært turområde i nærheten av landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember. De hadde kuttskader på halsen.

* En mann ble pågrepet i Marrakech tirsdag, og myndighetene leter etter flere mistenkte. Ifølge VG skal den pågrepne og to andre ha campet like ved de to kvinnene.

* Imlil ligger 7 mil sør for Marrakech, og er ofte brukt som utgangspunkt for turer til fjellet Toubkal, det høyeste fjellet i Nord-Afrika.

* Kvinnene var på en måneds lang privat reise og var erfarne friluftslivsfolk. Begge studerte ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark.

(Kilder: VG, lokale marokkanske medier og Utenriksdepartementet)

De tre mennene skal ha blitt observert på overvåkingskameraer i lokale butikker i landsbyen, ifølge MWN. En av de mistenkte mennene skal også ha glemt igjen et ID-kort i nærheten av leirplassen ved teltet.

Ifølge flere medier skal de mistenkte mennene ha campet like ved stedet der de to kvinnene hadde slått leir i det populære turområdet ved Nord-Afrikas høyeste fjell, Toubkal. Mennene forlot området i 3-tiden natten før kvinnene ble funnet, ifølge øyenvitner.

Bakgrunn : Norsk backpacker funnet død ved telt i Atlasfjellene: Åstedet bar preg av brutale handlinger

To netter på samme sted

En bilde tatt fra en video som er publisert i den marokkanske nyhetskanalen 2M, viser politiet på åstedet i Atlasfjellene hvor norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble funnet drept mandag. Foto: AFP/2M.ma / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De to kvinnene ankom Marokko søndag 9. desember og hadde planlagt å reise rundt i landet i én måned, skriver VG.

Etter et par dager på et billig hotell i storbyen Marrakech, satte de kursen sørover. De to ankom landsbyen Imlil onsdag 12. desember, ifølge en kilde Morocco World News har snakket med.

Ifølge kilden skal de to kvinnene søndag ha returnert til det samme stedet hvor de tilbrakte sin første natt, og de skal ha hatt planer om å reise videre neste dag.

Les også: Dansk UD advarer mot å gå tur uten guide i Marokkos fjellområder

Trygt land og område

Marokko anses som et trygt land å reise i. Det er lavt kriminalitetsnivå og terrortrusselen er begrenset, ifølge en oversikt fra selskapet International SOS.

International SOS anser risikonivået i Marokko for å være det samme som for de fleste europeiske land, USA og Canada.

– Alle her er veldig overrasket og ganske satt ut av det som er skjedd, sier nordmannen Thor Arne Hauer til NTB. Han bor i Marokko og har arrangert turer for turister i området der de to kvinnene ble funnet.

Populært