Flynns tidligere kollega tiltalt for ulovlig lobbyvirksomhet

Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn forlater en føderal domstol i juli. Tirsdag får han sin dom.
Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn forlater en føderal domstol i juli. Tirsdag får han sin dom. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP/NTB Scanpix

En tidligere forretningspartner av Donald Trumps første nasjonale sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn, er tiltalt for ulovlig lobbyvirksomhet for Tyrkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bijan Kian er tiltalt for blant annet å ha unnlatt å registrere seg som en utenlandsk agent og å ha deltatt i en konspirasjon for å få den tyrkiske predikanten Fethullah Gülen utlevert fra USA til Tyrkia.

Kian møtte i en innledende rettshøring i en føderal domstol i Alexandria i delstaten Virginia mandag.

Ifølge tiltalen var Kian nestleder i styret i Flynns selskap Flynn Intel Group. De to samarbeidet i 2016 om muligheten for å få Gülen utlevert.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har anklaget Gülen for å ha beordret det mislykkede kuppet i landet samme år. Gülen, som bor i eksil i USA, har avvist anklagene.

Aktuelt: Michael Flynn ber om å slippe fengsel

Også en tyrkisk forretningsmann som betalte Kian og Flynn, er tiltalt i saken, men han befinner seg i hjemlandet, skriver The Washington Post.

Kian er løslatt mot kausjon og meldeplikt, og advokaten hans vil ikke kommentere anklagene.

Flynn har erkjent å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Donald Trump ble innsatt som president. Løgnene ble en del av spesialetterforsker Robert Muellers gransking av russisk innblanding i presidentvalget i 2016.

Flynn har samarbeidet tett med Mueller, som har belønnet ham med å be om at Flynn slipper fengselsstraff når dommen mot ham faller tirsdag.

Saken i Virginia ledes ikke av Mueller, men det antas at tiltalen mot Kian er basert på informasjon som Flynn har gitt påtalemyndigheten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden