Beskjeden åpning for børsene i Asia

Det asiatiske markedet følger nøye med på sentralbankens to dager lange møte, som omtales som «ukens viktigste hendelse» av sjefstrateg Takashi Hiroki i Monex. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix
Det asiatiske markedet følger nøye med på sentralbankens to dager lange møte, som omtales som «ukens viktigste hendelse» av sjefstrateg Takashi Hiroki i Monex. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Asia-børsene åpnet beskjedent mandag, dagen før den amerikanske sentralbanken holder et møte som kan få store utslag for aksjemarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Tokyo åpnet Nikkei-indeksen med en oppgang på 0,18 prosent, mens den bredere Topix-indeksen steg med 0,17. Hang Seng-indeksen i Hongkong gikk opp 0,32 prosent. I Kina åpnet Shanghai-indeksen med en nedgang på 0,25 prosent mens Shenzhen-indeksen sank med 0,43.

Det asiatiske markedet følger nøye med på den amerikanske sentralbankens to dager lange møte, som omtales som «ukens viktigste hendelse» av sjefstrateg Takashi Hiroki i Monex. Investorer håper møtet kan gi innblikk i renteutviklingen i 2019.

– Fall i amerikanske aksjer forrige uke skal ha sørget for svak økonomisk data i Kina og Europa, men dette er ikke en ny faktor, sier Hiroki, som tilføyer at stemningen i markedet er sårbart for selv de minste bekymringene, som følge av usikkerheten som råder.

Sentralbanken er ventet å heve rentenivået de kommende ukene, men renteøkningen er ventet å stabilisere seg i 2019.

Kinesiske myndigheter kunngjorde fredag at både industriproduksjonen og varehandelen mistet fart i november. Det ses som nok et tegn på at handelskrigen mellom USA og Kina og økte renter demper utviklingen i økonomien.