Sudans president besøkte Damaskus

Den sudanske presidenten Omar al-Bashir besøkte den syriske presidenten Bashar al-Assad i Damaskus i helgen. Lederne mener at det er behov for å bygge nye prinsipper for relasjoner mellom arabiske land. 
(SANA via AP)
Den sudanske presidenten Omar al-Bashir besøkte den syriske presidenten Bashar al-Assad i Damaskus i helgen. Lederne mener at det er behov for å bygge nye prinsipper for relasjoner mellom arabiske land. (SANA via AP) Foto: NTB scanpix

Sudans president Omar al-Bashir besøkte Damaskus for første gang siden konfliktens begynnelse, opplyser det syriske presidentskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den syriske presidenten Bashar al-Assad møtte den sudanske presidenten på Damaskus flyplass lørdag ettermiddag. Den sudanske presidenten er den første arabiske lederen som besøker Syria etter borgerkrigen startet.

– De diskuterte situasjonen og krisene som mange arabiske land står overfor, opplyser presidentskapet videre.

Lederne mener at det er behov for å bygge nye prinsipper for relasjoner mellom arabiske land basert på ikke-forstyrrelser i interne saker og respekt for andre lands suverenitet.

Al-Bashir besøkte den syriske hovedstaden senest i 2008, under toppmøte til Den arabiske liga. Tre år senere suspenderte imidlertid forbundet Syrias medlemskap etter brutal undertrykkelse av syriske opprørere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært